Bij Logo & co kan u terecht voor verschillende soorten testen, begeleiding, advies en therapieën. 

Leerstoornissen

Bij sommige kinderen verloopt het leren niet vlot. Ze botsen dagelijks op problemen met het leren lezen en/of rekenen en/of spellen. Sommige kinderen raken hierdoor gefrustreerd, geven vervolgens op en belanden hierdoor in een vicieuze cirkel. We spreken soms over een leerachterstand of over een leerstoornis. Het is aan de behandelende logopediste om hierover na minstens 6 maanden intensieve therapie een oordeel te vellen.

Taal- en/of spraakstoornissen

Komt de taal van uw kind trager op gang dan bij leeftijdsgenoten? Spreekt uw kind meerdere talen, maar beheerst het geen enkele taal voldoende? Is de woordenschat en zinsbouw oké, maar treden er problemen naar voren met de uitspraak van bepaalde klanken? Een logopedist is de aangewezen persoon om uw kind met deze taalproblemen te helpen.

Ouderbegeleiding

Het is bewezen dat een logopedische therapie meer effect heeft wanneer de ouders op een positieve manier betrokken worden. Sinds kort bieden logopedisten daarom dan ook sessies aan om zo ouders op te leiden tot goede co- therapeuten (en dit zowel voor leer- als voor taalstoornissen). De ouderbegeleiding kan eveneens in het Frans doorgaan middels een tolk die door de logopediste zelf wordt voorzien.

Therapie volwassenen

Ook volwassenen kunnen alsnog beroep doen op een logopediste in het kader van hun opleiding, beroep of na een ziekte.

Psychologische begeleiding en/of testen

Is het noodzakelijk voor verder onderzoek om de intelligentie van uw kind te bepalen ? Ervaart uw kind grote concentratieproblemen in de klas en maakt u zich zorgen? Is er sprake van faalangst en/of een uitgesproken verlegenheid? Een psychologe kan uw vragen hieromtrent verder beantwoorden.

Huiswerkbegeleiding

Sommige kinderen hebben bij het maken van hun huiswerk of bij het leren voor hun toetsen nood aan externe begeleiding. 

Kinesitherapie

Psychomotoriek

Psychomotorische therapie is een therapievorm waarbij het kind in zijn geheel wordt bekeken. Het doen en het denken, dus de psyche en de motoriek werken in het dagelijks leven veel samen. Kinderen met onder andere problemen met de schrijfmotoriek of ruimtelijk-visuele en visuomotorische vaardigheden komen in aanmerking voor psychomotoriek. Daarnaast kan deze vorm van therapie ingezet worden bij kinderen met lateralisatieproblemen of problemen in de motorische ontwikkeling.

 

Ontwikkelingsstimulatie

Elk kind is uniek en ontwikkelt op zijn / haar eigen manier en tempo. Een ontwikkelingsachterstand kan het gevolg zijn van verschillende redenen (prematuur geboren, een voorkeurshouding, poepschuiven, …). Wanneer een vertraagde of afwijkende ontwikkeling wordt opgemerkt, kan kinesitherapie in de vroege levensfase een oplossing bieden om de ontwikkeling te stimuleren. Hierbij speelt niet alleen het kind een belangrijke rol, maar krijgen de ouders ook advies en aanbevelingen om thuis toe te passen.

 

Excecutieve functies

De excecutieve functies zijn regelfuncties in de hersenen die nodig zijn voor het realiseren van een doelgerichte taak. Problemen met excecutieve functies kunnen zich uiten in aandachtsproblemen, problemen met emotie-regulatie, problemen met het werkgeheugen,… Op deze aspecten kan spelenderwijs geoefend worden zodat het kind in het dagelijks leven minder problemen ervaart.

 

 

 

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken?

Stuur ons een bericht en wij helpen je meteen verder.
Logo & co
Sara Storms
Oude Haachtsesteenweg 99
1831 Diegem