Therapieën: kinesiste

Bij Logo & co kan u terecht voor verschillende soorten testen, begeleiding, advies en therapieën. 

Psychomotoriek

Psychomotorische therapie is een therapievorm waarbij het kind in zijn geheel wordt bekeken. Het doen en het denken, dus de psyche en de motoriek werken in het dagelijks leven veel samen. Kinderen met onder andere problemen met de schrijfmotoriek of ruimtelijk-visuele en visuomotorische vaardigheden komen in aanmerking voor psychomotoriek. Daarnaast kan deze vorm van therapie ingezet worden bij kinderen met lateralisatieproblemen of problemen in de motorische ontwikkeling.

 

 

 

Ontwikkelingsstimulatie

Elk kind is uniek en ontwikkelt op zijn / haar eigen manier en tempo. Een ontwikkelingsachterstand kan het gevolg zijn van verschillende redenen (prematuur geboren, een voorkeurshouding, poepschuiven, …). Wanneer een vertraagde of afwijkende ontwikkeling wordt opgemerkt, kan kinesitherapie in de vroege levensfase een oplossing bieden om de ontwikkeling te stimuleren. Hierbij speelt niet alleen het kind een belangrijke rol, maar krijgen de ouders ook advies en aanbevelingen om thuis toe te passen.

 

 

 

 

Excecutieve functies

De excecutieve functies zijn regelfuncties in de hersenen die nodig zijn voor het realiseren van een doelgerichte taak. Problemen met excecutieve functies kunnen zich uiten in aandachtsproblemen, problemen met emotie-regulatie, problemen met het werkgeheugen,… Op deze aspecten kan spelenderwijs geoefend worden zodat het kind in het dagelijks leven minder problemen ervaart.